Меню

Делікатесна симфонія: устриці та вино

15
жовтня 2020

Один з найпопулярніших делікатесів, які стійко асоціюються з Францією — устриці. Страва, що неймовірно цінувалася аристократами ще за часів Людовика XV, навіть в наші часи не втратила свого авторитету та популярності серед гурманів. Головний секрет такої привабливості устриць — їхній особливий насичений присмак. Зрозуміло, що всі тонкощі залежать від виду устриці, але зазвичай у смаку цього делікатесу переважає сіль та йод. І попри свій залізний посмак, самі молюски неймовірно ніжні.

Споживаючи тільки устриці, ви не відчуєте повноту гастрономічної насолоди. Для такої страви потрібен акомпанемент. І класичним варіантом дуету для морепродуктів є, звичайно, вино, яке здатне розкрити смак цього делікатесу по-новому.

Ми вже знаємо про те, що устриці мають специфічний і дуже насичений смак, тож відразу забуваємо про витримані та складні вина. Вашу улюблену пляшку червоного варто відкласти для м’ясних страв, тому що такий напій лише підкреслить присмак заліза устриць і зіпсує вам враження від трапези.

Добре підходять тихі білі вина. Але головне пам’ятати, що наша мета — уникнути великої кількості танінів, тому віддаємо перевагу молодим білим винам. Як приклад — Шаблі, Сансер і Мюскаде. Вони нескладні й мінеральні.

Але досвідчені гурмани з впевненістю скажуть вам, що найкраща пара для устриць — ігристе, зокрема французькі кремани.

У нашій добірці ми спеціально для вас зібрали, на нашу думку, найвдаліші комбінації вина та устриць різних видів, аби забезпечити вам дійсно незабутню гастрономічну насолоду.

1. Голландська устриця і Quinta de Azevedo Vinho Verde Blanco.

М’яка на смак та ніжна класична голландська устриця ідеально поєднується з молодим білим португальським вином. Разом вони дають свіжий та ніжний смак з легким мінеральним відтінком. Ідеальний сортовий келих для цієї пари — Sauvignon Blanc.

Бокал для белого вина SAUVIGNON BLANC Riedel Winewings

2. Жилардо і Suavia Soave Classico «Monte Carbonare».

Як виняток з правила візьмемо досить складне та насичене вино Monte Carbonare, а в пару до нього — утрицю Жилардо. Секрет цього гастрономічного поєднання в тому, що сама устриця не масляниста, досить суха та має ніжний йодистий посмак. Тож складне насичене вино повною мірою розкриють всі її смакові властивості. Бокал для такого вина — Riesling.

Бокал для белого вина RIESLING Riedel Winewings

3. Ірландська устриця і Gruner Veltliner Steinfeder Hochrain.

Відразу слід наголосити на тому, що австрійське вино — ідеальний акомпанемент до легких закусок. Воно має легкий цитрусовий, яблучний та свіжий трав’янистий букет. Найкраще за все смакує з солодкуватою ірландською устрицею. Гастрономічна насолода гарантована.

А для повного розкриття букету вина візьміть сортові бокали Riedel типу Riesling.

Бокал для белого вина RIESLING 0,623 л Riedel Fatto A Mano Performance

4. Рожева устриця Табурьеш і Chateau de Pampelonne.

Неперевершене рожеве дуо, що подарує вам незвичні, але незабутні відчуття. Найкращий варіант для досвідчених гурманів, що шукають якихось нових гастрономічних поєднань. Рожева устриця сама по собі вже унікальне явище. Вона має ніжний смак з тонким посмаком ягід та ароматні нотки дині. А закріпити цю неперевершену солоно-солодку композицію допоможе легке французьке рожеве вино. Для повного розкриття смаку радимо бокал Riedel Sauvignon Blanc.

Hабор бокалов (2шт.) для бел. вина SAUVIGNON BLANC 0,375 л Riedel Performance

4. Біла перлина і Chablis Vaucoupin.

На завершення у нас вічна класика. Тренд, що щільно укоренився серед гурманів — біла перлина. В ній ідеально просто все: збалансована текстура, соковитий смак, помірна маслянистість. Кращим дуетом до цієї устриці стануть легкі ароматні мінеральні вина, весь букет яких відмінно розкриє бокал Riedel Riesling.

Бокал для белого вина Riesling Grand Cru

Все це більш поради від досвідчених гурманів, ніж строгі правила, яких неодмінно варто дотримуватися. Відкривайте для себе нові смаки, експериментуйте та насолоджуйтеся вишуканими делікатесними стравами із задоволенням.

Ми оновлюємося! Новий логотип, але вічні цінності

Попередня

Справжня історія Чорної п’ятниці

Наступна