Меню

Блиск срібла: презентація Robbe & Berking від бутику «12 Персон»

29
травня 2019

У столичному Riviera Riverside Yacht Club 23 травня відбулася презентація нової колекції елітного столового срібла Robbe & Berking, яку провів бутик «12 Персон». Аксесуари та прилади бренду родом із Німеччини прикрашають столи впливових людей, політиків, а також мішленівських ресторанів. Продовжувати список шанувальників традиційної мануфактури можна безкінечно.

У 1874 році у місті Фленсбург Ніколаус Крістоф Роббе заснував сімейну справу з виробництва срібних приладів для сервірування. Спочатку він працював один, виготовляючи все вручну, але згодом до мануфактур приєднався його зять — Роберт Беркінг. Так невелика майстерня розпочала свій шлях до становлення всесвітньо відомого сімейного бренду, який виробляє столове срібло найвищої проби. До цього часу виробництво знаходиться на місці тієї самої майстерні, а компанією керують уже правнуки засновника.

Колекція «12» визначила місце проведення зустрічі. Вона натхненна 12-метровими яхтами, які брали участь в історичних змаганнях Robbe & Berking Classics 1959-1987 року. Серія була розроблена німецьким дизайнером Даніелем Елтнером. Ручки столових приладів нагадують корму яхти, тоді як лезо ножа — відкрите вітрило.

Яхт-клуб пронизаний атмосферою розкоші, де судна чекають на власників, а дерев'яна тераса залита сонячним світлом. Вечір розпочався із приємних подарунків. Гостей прийому зустріли невеликим презентом у вигляді елегантної срібної закладки, яку власники за бажанням могли прикрасити ініціалами за допомогою запрошеного спеціаліста з гравіювання. 

За келихом ігристого просеко гості насолоджувалися не лише видом на затоку та Дніпро, а й презентацією від представника бренду Анжеліки Суворової. Вона познайомила аудиторію з багаторічною історією мануфактури Robbe & Berking, засновниками компанії та ювелірним виробництвом, яке передавалося через покоління. Також Анжеліка розповіла про особливості та використання специфічних столових приладів: ножів для сиру, ложки гурмана, виделок для подачі морепродуктів та інші тонкощі сервірування. Колекції бренду приковують погляд дзеркальним блиском срібла та дизайнерськими рішеннями, що розроблялися роками. У залі Riviera Riverside було представлено серії провідних посудних брендів — Hering Berlin, Porcel, Wedgwood, які у поєднанні з приладами Robbe & Berking демонстрували зразкове сервірування столу. 

Після пізнавальної частини заходу гості, надихнувшись презентацією, перейшли до фуршету. Під звуки живої музики у виконанні скрипки та саксофону залишок вечора пройшов за світським обговоренням. Унікальність цього моменту якнайкраще доповнила захід сонця на березі річки в самому центрі Києва.

Vogue-етикет: як накрити стіл на 12 персон

Попередня

Літній розпродаж

Наступна